Reportage från Argentina

Bekämpningsmedlet glyfosats hälsoeffekter granskas | De senaste åren har odlingar med genmodifierade grödor växt explosionsartat i USA och flera länder i Sydamerika. Med det har också användningen av glyfosat, ett bekämpningsmedel som sprutas på bland annat GMO-odlingar, rusat i höjden. Glyfosat har hittills ansetts mindre giftigt för bland annat växt- och djurliv än alternativen, men det här ämnet håller just nu på att utvärderas i en mångårig process av USA:s och Kanadas myndigheter. Det finns vissa studier som pekar på att glyfosat kan vara giftigare än man tidigare trott och röster från miljörörelsen varnar för hälsorisker på grund av överanvändning. Reportage för Vetenskapsradions Klotet i P1 Sveriges Radio (2011-06-26)
.


Kritik mot Stora Ensos euklayptus
| Svensk-finska skogsjätten Stora Enso håller på att bygga vad som ska bli en av världens största massafabriker i Uruguay och är redan en av de största skogsägarna i landet. Men det snabbväxande och vattenslukande skogsbruk som Stora Enso har i Uruguay får stark kritik av uruguayanska forskare. Nyhetsinslag för Vetenskapsradion här och ett längre reportage i Klotet här. (2011-04-27)