Grundlagsjobbet börjar

Kvinnorna i maktens centrum | I Tunisien har nu den nyligen valda konstituerande församlingen inlett arbetet med att skriva landets nya konstitution. De 217 delegaterna har det här året på sig. Av delegaterna är nära en fjärdedel kvinnor, både från det moderata islamistiska partiet Ennahda och från sekulära partier. Och just kvinnors rättigheter är en het potatis i landet. Följ med in i Tunisiens parlament och träffa några av de kvinnliga ledamöterna. Reportage i Sveriges Radios Studio Ett.

Tunisiens väg mot öppen demokrati | Tunisien tar sina första steg mot att bli en demokrati efter revolutionen förra året. Redan från början finns ett principbeslut om öppenhet i det politiska arbetet i den nyvalda konstituerande församlingen. Den nybildade lobbygruppen OpenGov kräver att de tunisiska medborgarna ska få full insyn i vad de folkvalda sysslar med och har stöd hos många tunisier. Reportage i Sveriges Radios P1-morgon.