Fina ord om “Det här är vår tid”

“Att läsa om Amira, Selma, Mabrouk och Meherzia är omtumlande. Lika fängslande som det är att följa kvinnornas turer i maktens korridorer är det att möta Amiras kamp om makten i sitt eget liv … jag tänker att så här ser genuin utrikeskorrenyfikenhet ut … Den omfattande kunskap om de politiska processerna som Härgestams reportage bottnar i inger respekt … När boken är utläst önskar jag bara att den inte var det. Jag kommer att sakna Amira, Selma, Mabrouka och Meherzia”

Elisabeth Hjorth, Svenska Dagbladet

Hela recensionen här: http://www.svd.se/kultur/litteratur/tunisiska-kvinnor-tar-revolutionen-vidare_3852066.svd

 

“Fanny Härgestams reportage “Det här är vår tid”, en oerhört spännande bok som speglar hela den två år långa, uppslitande processen genom fyra kvinnor, varav tre är ledamöter i den konstituerande församlingen.
Hon lyssnar på deras debatter men träffar dem också hemma och på caféer, får dem att bli personliga, kommer förbluffande nära… Fanny Härgestam ger först och främst en livlig och medryckande inblick i ett unikt historiskt experiment där islam ska jämkas med modern demokrati. Tunisien år noll… “Det här är vår tid” har bitvis tätheten i en god roman och är en närmast uppseendeväckande journalistisk bedrift av en ung kvinnlig reporter.”

Lars Linder, Dagens Nyheter

 

“Genom att skickligt upprätthålla balansen mellan den stora och den lilla världen i skildringen av ett nordafrikanskt och muslimskt land har Fanny Härgestam svarat för en verklig bedrift som journalist och författare.”

Torsten Kälvemark, Aftonbladet

Hela recensionen här: http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article19418328.ab