Tunisierna röstar

Bab souika valdagen

Intensiva valdagar i Tunisien och en hel del rapporterande. Under valdagen åkte jag och mina kollegor runt mellan vallokaler och pratade med väljare. Hör en rapport i Sveriges Radio Ekot från det lägre medelklass-kvarteret Bab Souika i Tunis där kön av väljare ringlade långt ut på gatan.

Hur är läget, morgonen efter valet? Det tog vi upp i SVT:s Gomorron Sverige. Under måndagen kom löpande nya uppgifter med indikationer om att Nida Tounes tagit hem segern. Flera i Ennahdas ledarskikt gratulerade sin rival Béji Caïd Essebsi. Vad innebär en andraplats för Ennahda? Här står jag framför islamistpartiets högkvarter i Tunis och ger rapport för Ekot.

Vilka skulle kunna bli möjliga konfliktpunkter mellan sekulära Nida Tounes och det moderata islamistpartiet Ennahda om det nu blir så att de kommer regera ihop? Det pratade jag om i dagens P1-morgon.