Var slutar friheten?

bild 1-1

Det är titeln på en programserie i fem delar som SR:s Kulturradion jobbat fram under våren och som jag bidragit till härifrån Nordafrika.

Från seriens hemsida:

“Efter de dödliga attackerna i Paris i januari mot satirtidningen Charlie Hebdo och en judisk butik har frihetens villkor och pris debatterats intensivt. I februari blev fick diskussionen ny fart efter de blodiga dåden i Köpenhamn när bland andra svenske konstnären Lars Vilks skulle framträda. I Tunis dödades månaden därpå 21 människor på ett museum i ett terrordåd.

Kulturreportaget ger sig i en serie på fem program ut i världen för att undersöka frågan ”Var slutar friheten?”. Följ med till Tunisien, Marocko, Ryssland, Frankrike, Turkiet, USA och Sverige för en diskussion om våra föreställningar om vad frihet är.”

I del ett möter vi bland annat de tunisiska politikerkvinnorna Selma Mabrouk och Ferida Abidi (bilden ovan), som båda som efter revolutionen har varit med och skrivit Tunisiens första demokratiska grundlag – en process där frågan om frihet och gränser för friheten varit brännande.

Del ett:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/533543?programid=4752

Del två:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/536377?programid=4752

Del tre:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/538638?programid=4752

Del fyra:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/542918?programid=4752