Ny bok! “En by i Champagne” ute nuEfter många års arbete släpps idag äntligen min nya reportagebok “En by i Champagne”. I nästan fem år har jag följt några av Nationell samlings väljare i just en by i Champagne.

Om boken:

I den lilla byn Brachay i Champagne bor inte ens hundra personer. Där finns borgmästaren Gerard Marchand och hans fru Brigitte som håller på att lära sig simma. Där finns Råttan och Korpen som är grannar i byns utkant och som har bott i byn i hela sina liv. Och till Brachay kommer inför varje valrörelse Marine Le Pen för att starta upp Nationella frontens valkampanj. Brachay är ett belysande exempel på “det bortglömda” Frankrike där Nationella fronten växer.

Genom att följa livet i en by i Champagne under fem år skildrar Fanny Härgestam ett allt mer polariserat Frankrike. Där landsbygden avfolkas och rädslan för det främmande växer. En by i Champagne skildrar tålmodigt och med skarp blick livet i en by i Frankrike.

https://www.nok.se/titlar/allmanlitteratur-sakprosa/en-by-i-champagne/